Friday, October 31, 2008

Da Nak Balik Ke???

Udah Nak Balik Ke Yob ??

Salam..

Hermm.. tuh la..masa sentiasa mendahului kite.. Kebetulan..mase on the way balik kampung td mak sy ade sebut.. " Bg sesetengah org mase memg xpnah cukup, xde kelapangan langsung ; mase memg pantas berlalu so u have to grab all the valued times s possible s u can.." Gitu la pesan mak saye kepada abah nyea..macm motivator saye dengar..hehe..

Diam xdiam.. cuti saye di Malaysia da nak abes..da nak abes ke??? memg da abes pun..kelas da start 10 Oktober lepas...cume balik lambat.. haha..ponteng kelas sebulan jugak laa.. saye pulang ke Malaysia 10 Sept..Flight saye ke Egypt akan berlepas pd 8 Nov jam 1040 pg dari KLIA ke Cairo Egypt..Pulang nye ke Egypt disertai 'artis-artis terbuang Egypt' - Syamel Bern & Aniq yg ditaja oleh sugar daddy diorg Papa Suhaimi..Ngee..jgn mare yeaa.. nanti kene jual..



Papa Suhaimi & Anak2 Ikannyea

Papa Suhaimi
Seorang Tauke Kek Terkenal Di Bandar Mansoura, Egypt.



Bern
Dulunyea terkenal sebagai backup singer Ziana Zain..haha..Sekarang nie sedang berjinak dalam bisnes menjual kacang..Name Glamor Bern Kacang..


Aniq
Haa..yg ni dulunyea penari & model baju kanak2 hahahaha..tapi sekarang ikut jejak Bern jgak berjinak dalam bisnes jual sayur KOBES..



Luo & Syamel..
Yg Luo ni bukan la anak2 ikan Papa Suhaimi.saje je tumpang glamor Mr. Syamel. The Manager..Haa..Syamel ni dulu nyea Manager Leona Lewis..sebelum Leona terkenal laa..bile Leona da terkenal Syamel kene FIREDD!!! Kesian la. mkn hati Syamel haha.. Tp skrang die lagi Glamor..da jadi Tokey Tiket kapal terbang..Tu yng bole posing dalam flight nie..haha.


>>> Haa tula kesahnyea anak2 ikan papa suhaimi..adooii...xsabar nk balik nie hehe.. da buhsan duk umah..lagi 7 hari je..nape la xsebut seminggu je..ish3..

Bile ckp pasl pulang ni, tingat plak kat 1 lagu tu..hee.. alaa..lagu Gelang2 tu..jap2 nk cari kat Google.. hehe..(beberapa saat kemudian).. Haa.. da jumpe dah..ni die~~~



Geylang Sipaku Gelang

Geylang sipaku gelang
Geylang si rama rama
Pulang marilah pulang
Marilah pulang bersama-sama

Geylang sipaku gelang
Geylang si teman lama
Buang buanglah walang
Marilah kita bekerjasama

Geylang sipaku gelang
Geylang si kumbang jati
Pulang marilah pulang
Ibu di rumah ternanti nanti

Kalau ada sumur di ladang
Boleh kita menumpang mandi
Kalau ada umur yang panjang
Bolehlah kita berjumpa lagi.



>>> Ade kesah Disebalik lagu ni taw.. haa.. Fyi, Geylang tu refer to sebuah tempat kat Sgpore..haa..mungkin refer to Geylang Serai.. tpt mostly malays shopping2 stall gitu, .. bazaar raya ada .. dengar kate lagu tu utk dinyanyikan oleh bapak2 yg nak ajak bini2 mereka balik la after abis shopping perabih duit diorg haha.. haha...Tu dolu2 la..haha..tapi budak2 skang duk nyanyi lagu nie time2 balik dari skolah haaahhaha..Suke diorg...

*Fyi = for ur information..

hehe..
k.laa..
mampus la kalo budak2 atas nie bace haha..

wassalam
-Luo-









2 comments:

arrabe' said...

hui... ko tak rasa sebulan tu lama ke untuk cover balik studi??

arrabe' said...

puas tak raya??